Studioul în care trupa The Beatles a înregistrat primul ei disc, reconstituit în cadrul unei expoziţii

Primul disc înregistrat de trupa The Beatles şi studioul în care acesta a fost realizat vor fi prezentate într-o expoziţie specială, ce face parte dintr-o serie de evenimente – organizate pe durata unui weekend – care omagiază activitatea muzicală a legendarului grup britanic, a anunţat marţi PA.

Discul de debut al trupei The Quarrymen, alcătuită din John Lennon, Paul McCartney şi George Harrison, cu câţiva ani înainte ca această formaţie să îşi schimbe numele în The Beatles, a fost înregistrat în urmă cu 60 de ani, pe 12 iulie 1958, în studioul Percy Phillips' Sound Recording Services din Liverpool.

 

Acel disc acetat, considerat în prezent una dintre cele mai valoroase înregistrări muzicale din lume, va fi prezentat în expoziţia „The Percy Phillips Studio Collection”, organizată în cardrul evenimentului International Beatle Week din Liverpool şi vernisată pe 26 august.

Primul disc acetat înregistrat de trupa The Quarrymen include un cover al piesei „That'll Be The Day” a lui Buddy Holly şi un single compus de Paul McCartney şi George Harrison, intitulat „In Spite Of All The Danger”.

Studioul de înregistrare, înfiinţat în 1955 de Percy Phillips, un veteran din Primul Război Mondial, în locuinţa sa din cartierul Kensington din Liverpool, a fost recreat în cele mai mici detalii şi va fi prezentat la rândul său în această expoziţie. Vor fi expuse şi alte suvenire şi obiecte ce datează din acea epocă.

 

O altă piesă centrală a expoziţie va fi un registru al studioului, în care este menţionat primul disc înregistrat vreodată de trupa The Quarrymen.

Peter, nepotul lui Percy Phillips, spune că a dorit de peste 30 de ani să arate lumii întregi acel studio de înregistrări, pentru ca numele bunicului lui să fie adăugat în istoria trupei The Beatles, în calitate de fondator al locului în care s-a născut celebra formaţie britanică.

Percy Phillips a murit în 1984.

 

Studioul Percy Phillips Sound Recording Services este cunoscut şi pentru faptul că reprezintă spaţiul în care a fost înregistrat primul disc al lui Billy Fury – un star rock'n'roll originar din Liverpool – şi cel al actorului de comedie Ken Dodd, în 1958.

De asemenea, în acelaşi studio a fost înregistrat primul cântec pop dedicat unei echipe de fotbal – Everton Football Club – în 1963.

Peter spune că Percy Phillips nu a ghicit în acea vreme că Lennon, McCartney şi Harrison, în momentul în care înregistrau în studioul său alături de alţi membri ai grupului The Quarryman, inclusiv Colin Hanton şi John Duff Lowe, urmau să aibă atât de mult succes, în calitate de membri ai trupei The Beatles.AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: The Percy Phillips Studio / Facebook

Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics