Ryanair, ofertă pentru a opera 90 de avioane Alitalia

Compania Ryanair va prezenta o ofertă pentru a opera 90 de avioane sub marca Alitalia, care va utiliza echipajele actuale, în cadrul strategiei de restructurare a companiei din Italia. Anunțul a fost făcut de directorul general al Ryanair, Michael O’Leary.

Potrivit Capital.ro, Până la data de 2 octombrie, Ryanair trebuie să prezinte o ofertă angajantă pentru toată sau o parte din compania Alitalia, care a fost plasată sub administrare pentru a doua oară în mai puţin de un deceniu.

„Vom face o ofertă pentru 90 de avioane, împreună cu piloţii, personalul navigant şi rutele lor”, a declarat Michael O’Leary într-o conferinţă de presă. O’Leary a precizat că această ofertă de a opera 90 de avioane împreună cu echipajele actuale este condiţionată de anumite reduceri de efective, modificări ale condiţiilor de lucru şi renegocierea contractelor de închiriere a avioanelor.

„Cred că unul dintre aspectele Alitalia care este foarte atractiv este flota sa de avioane capabile să zboare pe distanţe lungi. Există capacitatea de a creşte puternic pe acest segment”, a apreciat O’Leary. Acesta a subliniat că Ryanair ar fi interesată să depună o ofertă pentru întreaga companie Alitalia, care deţine aproximativ 120 de avioane, dar o astfel de operaţiune ar fi probabil blocată de autorităţile din domeniul concurenţei pentru că în acest caz Ryanair ar controla peste 50% din piaţa italiană.

Compania irlandeză Ryanair este doar una dintre cele aproximativ 10 firme care și-au exprimat interesul pentru a prelua Alitalia.

Articole recomandate

Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics