Preşedinţii Putin şi al-Assad s-au întâlnit joi la Soci; regimul de la Damasc va colabora la elaborarea noii Constituţii

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit joi, la Soci, cu omologul său sirian, Bashar al-Assad, a anunţat joi Kremlinul print-o declaraţie preluată de AFP.

În urma întâlnirii, preşedintele sirian a decis să desemneze reprezentanţi la ONU pentru formarea unui comitet care să elaboreze viitoarea Constituţie a Siriei, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dimitri Peskov.

 

Foto: (c) Mikhail Klimentyev / AP

Preşedintele sirian s-a aflat în Rusia într-o vizită de lucru, a precizat Peskov. Potrivit acestuia, Putin l-a felicitat pe al-Assad pentru „succesul armatei guvernamentale siriene în lupta împotriva grupărilor teroriste” şi a subliniat „necesitatea de a se crea condiţii suplimentare pentru reluarea procesului politic pe scară largă”.

La rândul său, al-Assad – citat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a declarat că „stabilitatea în Siria se ameliorează şi astfel se deschide calea pentru procesul politic”. AGERPRES/(AS – editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics