MAI: România găzduieşte, joi şi vineri, Conferinţa ministerială a Forumului Salzburg

România găzduieşte la Palatul Parlamentului din Bucureşti, joi şi vineri, Conferinţa ministerială a Forumului Salzburg, în calitate de Preşedinte în Exerciţiu.

„Miniştrii de Interne din şase state europene, reprezentanţi ai conducerii Ministerelor de Interne şi ai misiunilor diplomatice din alte nouă ţări şi directorii agenţiilor de aplicare a legii din Uniunea Europeană vor aborda timp de două zile teme de maximă importanţă pentru Uniune în privinţa securităţii colective a statelor membre”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis miercuri AGERPRES.

Participanţii la conferinţă vor discuta despre intensificarea cooperării poliţieneşti în regiune, dezvoltarea Strategiei Europene de Gestionare Integrată a Frontierelor şi adaptarea răspunsului agenţiilor de aplicare a legii la particularităţile actualului mediu de securitate, cu accent pe managementul securităţii frontierelor şi combaterea criminalităţii organizate transnaţionale.

Printre invitaţi se numără şi directorul Europol, Catherine De Bolle, care efectuează prima vizită în România şi participă pentru prima dată în calitate de director Europol la Forumul Salzburg.

„Directorul Europol va avea vineri, în marja Conferinţei, o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi cu conducerea Poliţiei Române”, se arată în comunicat.

Forumul Salzburg a fost fondat în anul 2000 la iniţiativa Austriei şi funcţionează ca un parteneriat pentru securitate şi cooperare în Europa Centrală, reunind Ministerele de Interne din cele nouă state membre: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Din anul 2007, la activităţi sunt invitate şi statele din Grupul Prietenilor (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Republica Macedonia, Muntenegru şi Serbia) şi Republica Moldova. AGERPRES/(AS – editor: Florin Marin, editor online: Daniela Juncu)

Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics