Covasna: Mai multe terenuri agricole şi gospodării, inundate în zona Baraoltului şi Întorsurii Buzăului

Mai multe terenuri agricole şi gospodării din zona Baraoltului şi Întorsurii Buzăului au fost inundate marţi, în urma revărsării apelor, pe fondul precipitaţiilor abundente şi topirii zăpezilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat pentru AGERPRES că mai multe echipaje au intervenit în cursul serii, cu motopompe, în localitatea Băcel, unde a fost inundat un pod, precum şi în satele Brădet şi Floroaia, aparţinătoare oraşului Întorsura Buzăului, unde apa a pătruns în curţile mai multor gospodării.

În cursul după-amiezii, Serviciul de Pompieri Voluntari Arcuş a intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile a două case din localitate.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri se vor face bilanţul şi estimarea pagubelor.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, ing. Ioan Ilaş, a declarat pentru AGERPRES că pârâul Cormoş a depăşit, în cursul zilei de marţi, cota de pericol în zona Baraolt, unde au fost inundate mai multe terenuri agricole, iar cotele pârâului Vârghiş, ale Râului Olt şi Râului Negru sunt în creştere.

„Noi suntem pe teren cu oameni şi utilaje, pregătiţi să intervenim dacă va fi cazul”, a spus Ilaş. AGERPRES/(A-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics