Agenţiile guvernamentale din SUA vor elimina toate softurile companiei Kaspersky, existând suspiciuni în privinţa legăturilor companiei cu serviciile de informaţii din Rusia

Departamentul de Securitate Internă din SUA a cerut, miercuri, tuturor agenţiilor guvernamentale să elimine toate softurile companiei ruseşti Kaspersky Lab din sistemele IT, pe fondul unor suspiciuni în privinţa legăturilor companiei cu serviciile de informaţii din Rusia, informează BBC News.

Agenţiile guvernamentale din SUA vor elimina toate softurile companiei Kaspersky, existând suspiciuni în privinţa legăturilor companiei cu serviciile de informaţii din Rusia

Această decizie vine în aceeaşi săptămână în care în Senatul american va avea loc un vot privind interzicerea utilizării produselor companiei Kaspersky Lab de către Guvernul Statelor Unite.

Elaine Duke, secretarul Departamentului de Securitate Internă, a oferit agenţiilor guvernamentale un termen de 90 de zile pentru eliminarea şi înlocuirea softurilor companiei ruseşti.

” Departamentul este preocupat de legăturile dintre anumiţi oficiali ai Kasperskyi şi serviciile de informaţii şi alte agenţii guvernamentale din Rusia. Există riscul ca Guvernul rus, fie că acţionează singur sau în colaborare cu Kaspersky, să poată valorifica accesul la informaţii oferit de Kaspersky pentru a compromite informaţiile şi sistemele informatice federale, iar asta ţine de securitatea naţională a SUA”, a afirmat Elaine Duke.

Oficialii companiei Kaspersky Lab au negat în repetate rânduri că ar avea legături cu Kremlinul şi s-au declarat dezamăgiţi de acţiunea şi de acuzaţiile Departamentului de Securitate Internă, precizând că sunt nefondate.

”Nu a fost prezentată în public nicio dovadă credibilă deoarece acuzaţiile se bazează pe afirmaţii false şi pe ipoteze inexacte”, se arată într-un comunicat al Kaspersky.

În urmă cu două luni, site-ul Bloomberg sugera că directorul executiv al companiei Kaspersky, Eugene Kaspersky, i-ar fi trimis mai multe emailuri unui alt şef al companiei în care vorbea despre un proiect secret de securitate cibernetică solicitat de serviciul de informaţii FSB din Rusia. Astfel, compania Kaspersky ar fi trimis informaţii importante către serviciile de securitate ruseşti.

Reprezentanţii Kaspersky sunt de părere că au devenit pionii jocului geopolitic dintre SUA şi Rusia.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics