​Afacerea manualelor. Ministerul Educației le cere profesorilor manuscrise, fără să aibă nicio bază legală, fără să spună cine editează și plătește manualele

​Ministerul Educației a prelungit termenul până la care profesorii pot să trimită manuscrise de manuale, deși Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța care transformă Editura Didactică și Pedagogică în societate care editează manualele. În plus, nu există niciun act normativ care să spună că profesorii sunt cei care fac manualele și că Ministerul nu mai face licitație pe SEAP, ca anii trecuți. Fostul secretar de stat pe preuniversitar Gabriel Ispas avertizează că “răspunde cel care a luat decizia și cine a participat la luarea ei”. Ordonanța a fost aprobată de guvernul Tudose, când ministru era Liviu Pop.
  • Întrebat de ce a mai cerut proiecte de manuale, după decizia CCR, actualul secretar de stat Lixandru a răspuns: “până nu apare în Monitor decizia CCR, nu putem stopa lucrurile. (…) În momentul în care a apărut decizia în MOF, orice demers care se mai întreprinde pe linia aceasta va fi ilegal. Dar nu va mai fi niciun demers”.
Close

Autentificare

Inregistrare client nou

Esti deja inregistrat ? Login

Resetare Parola

Esti deja inregistrat ? Login

Web Analytics